Cum a fost la Gala Societatii Civile, editia 2010

„Oamenii care fac bine sunt mai multi, dar mai putin zgomotosi decat cei care nu fac nimic.”

Andreea Marin-Banica

Cea de-a VIII-a editie a singurului eveniment ce premiaza spiritul civic si responsabilitatea sociala, Gala Societatii Civile, a fost una cel putin surprinzatoare; in sensul bun, desigur.

Pe langa faptul ca s-a inregistrat o crestere a numarului de proiecte inscrise in competitie – pana la 15 ianuarie 2010 fusesera implementate toate cele 192 de proiecte participante anul acesta, in raport cu 174 de proiecte inscrise in competitie si implementate pe parcursul anului 2008, anul acesta au fost luate in vizor si campaniile din ce in ce mai stridente desfasurate in online. Ca drept dovada pentru acest fapt, un premiu special a fost acordat „zanelor” Anca Bundaru, Anca Dorombach, Diana Stoleru, Irina Ursu, Mika Pana, Oana Portase si Ruxandra Predescu pentru campania „Daniel Raduta” si invitatiei de a face parte din juriu adresata lui Victor Kapra.

Totodata, incepand de aseara, pe site-ul Galei se poate gasi afisat rezultatul studiului „Starea sectorului non-profit„, realizat cu sprijinul URSUS Breweries.

Printre castigatorii premiilor I s-au numarat campania Inima Copiilor pentru Marie Curie – Asociatia Inima Copiilor, la categoria Sanatate, campania Spatii Verzi 2009 – Fundatia pentru Parteneriat, la categoria Protectia mediului; campania Legile conteaza. Implica-te si tu – Asociatia Salvati Bucurestiul, la sectiunea Comportament civic si participare publica s.a. (detalii despre toate premiile gasiti aici ). Desigur,trebuie sa mentionez castigatorul la sectiunea Dezvoltare economica si sociala proiectul Servicii integrate pentru zona rurala (zona Podu Turcului) – Fundatia de Sprijin Comunitar, ca doar e de la mine „de-acas'”, din Bacau 😀

De asemenea, s-au acordat patru premii extraconcurs pentru programul european „Tineret in Actiune”, campania „Opriti codurile!”, proiectul „Scoala te face mare” si „Gala Ligii Studentilor Romani din Strainatate”.

Ce tin sa mentionez (nu ca as tine partea reprezentantei companiei care a inmanat Marele Premiu, dar mi-a placut ideea pe care s-a axat) este ca nu trebuie sa asteptam ajutor din partea cuiva anume, ci e necesar ca sa avem noi spiritul de initiativa, noi sa facem lucrurile sa se intample si sa cautam ajutor oriunde se poate cand avem nevoie pentru o cauza pe care o sustinem, sa dezvoltam mai mult ceea ce se poate numi antreprenoriat social si leadership, urmand modelul celor care au initiat programul Satul de-sine-statator (Whole Village Project) –  organizatia Mihai Eminescu Trust, detinatorii acestei onoare, un program inceput in urma cu 20 de ani.

Apropo de aceasta mentionare, reprezentata LSRS a spus ceva in discursul ei care a atins. In credinta ei, exista trei categorii de oameni: cei care asteapta ca lucrurile sa se intample, cei care fac lucrurile sa se intample si cei care se intreaba „ce s-a intamplat?„.

Va las pe voi sa decideti din ce categorie vreti sa faceti parte si va urez „mult spor!” in tot ce va propuneti sa realizati.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s