Sapte primarii din Romania inscrise in competitia Capitala Verde a Romaniei

Umbrela Verde, program de protectie a mediului initiat de compania Tuborg Romania, alaturi de Ministerul Mediului si Padurilor, au demarat in luna iulie unul dintre cele mai mari proiecte de mediu din Romania. Proiectul Capitala Verde a Romaniei se va desfasura in perioada 1 iulie – 1 decembrie 2010 si isi propune sa implice toate orasele municipii resedinta de judet din Romania.

Scopul proiectului este de a responsabiliza populatia Romaniei cu privire la respectarea mediului inconjurator, provocand totodata atat autoritatile locale, cat si cetatenii sa desfasoare proiecte ecologice cu scopul de a imbunatati stilul de viata urban.

Pana in acest moment, s-au inscris in cursa pentru titlul de Capitala Verde a Romaniei Primariile oraselor Timisoara, Braila, Slobozia, Alexandria, Brasov , Primaria Sectorului 2 si Primaria Sectorului 6.

Inscrierea in concurs se face prin completarea de catre primariile municipiilor resedinta de judet a unui formular disponibil pe site-ul http://www.umbrelaverde.ro.  Acest formular contine intrebari structurate pe mai multe categorii: strategia de mediu a orasului, managementul deseurilor, colectare selectiva, reciclare si infrastructura, proiectele de mediu derulate in 2010, planurile si obiectivele de viitor in directia protectiei mediului inconjurator. In plus, pe langa acest formular, autoritatile locale trebuie sa trimita povestea orasului lor, o descriere a orasului, punand in valoare punctele forte ale acestuia ce vor constitui motivele pentru care concureaza la titlul de Capitala Verde a Romaniei. Data limita de trimitere a formularul de participare, alaturi de povestea orasului, este 1 decembrie 2010.

Mai multe detalii aici.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s